Assam Written Exam

Assam Written Exam GK Online Practice Paper with Answers for MCQ any Competitive Exam 2020-2021. Assam General Knowledge Questions are available in this article. You can check and practice the Assam GK Quiz to know the questions, Assam Written Exam Practice Paper with (Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1) Answers for MCQ Competitive Exam 2020. It is essential for the examines to know different State examinations. Therefore, we have prepared and arranged the Assam General Knowledge Online Test on this page. Take part in the Assam GK Quiz and collect the various questions and answers. It is essential to know all the states general knowledge questions to attend any Assam Government written Competitive examinations. So, in this post, we have covered a lot of Questions related to the Assam state. You can check and practice the Assam Written Exam Practice Paper with Answers prepare for any Government exam. Every state has its geographical conditions and features. Thus, we all need to know about the Particular state trending issues. (Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1)

Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1

Practice Paper With Answers

We have arranged the Assam Written Exam Practice Paper With Answers on this page with four options. You need to read the question and answer it carefully at the time of examination. To know (Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1) various questions related to all the topics practice the Assam General Knowledge Online Test. Without paying any cost, you can prepare the Assam General Knowledge Quiz from this post. We have Provided 20 Questions of the Assam-North-East India  related on this page. Check all the details and start Practice Paper for Written Exam . Go the below section to see the Assam-North-East India related General Knowledge Questions and Answers. Assam Written Exam Practice Paper With Answers for Mcq Competitive Exam 2020-21. You can also know the answers to the Assam-North-East India related from this article. After answering the question, you can see the correct option along with the explanation. By this, you can verify the answers to all the questions. (Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1)


Questions Part 1

We have (Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1) Provided 20 Questions of the Assam-North-East India related on this PartBelow are 20 questions and answers from Part 1. In the written examination of every department of the Government of Assam, these questions are almost 100 per cent certain.  If you have done well in the written test, you will be able to see the benefits of government jobs and for that it is very important to study them.

1. Arunachal Pradesh Finds Mention in Ancient Indian Epics. Name of the epics are ?

(a) Kalika Purana             (b) Mahabharata

(c) Ramayana             (d) All of these

Ans: (d) All of these


2. In which year the British crown invaded Assam ?

(a) 1857                     (b) 1859

(c) 1826                     (d) 1860

Ans: (c) 1826


3. What is the old name of Tripura ?

(a) Hidimbapur             (b) Tripila

(c) Tippera             (d) Troumb

Ans: (c) Tippera


4. Who is the writer of the book “The Comprehensive History of Assam” ?

(a) Swarnalata Baruah     (b) H.K. Borpujari

(c) Dambaradhar Nath     (d) S.K. Bhuyan

Ans: (b) H.K. Borpujari


5. Which State does Celebrate Hornbill Festival ?

(a) Arunachal Pradesh     (b) Nagaland

(c) Assam     (d) Manipur

Ans: (b) Nagaland

6. Which one of the following states organizes a holy fair called “Maghe Sangkranti Mela”

(a) Mizoram     (b) Assam

(c) Meghalaya             (d) Sikkim

Ans: (d) Sikkim


7. In Which of the Following States ‘Ambu Bachi Mela’ is orgabised in every year ?

(a) Assam     (b) Tripura

(c) Arunachal Pradesh     (d) Sikkim

Ans: (a) Assam


8. Which is the biggest Medical campus in North-East India (N.E.) ?

(a) Assam Medical College, Dibrugarh

(b) Guwahati Medical College

(c) Silchar Medical College

(d) None of these

Ans: (a) Assam Medical College, Dibrugarh


9. Which of Following year Government. Ayurvedic College at located in Ghwahati was set up ?

(a) 1901     (b) 1962

(c) 1948            (d) 1975

Ans: (c) 1948


10. Who was the most popular and most influential Parliamentarian for Assam ?

(a) Debakanta Barua (b) Fakhruddin Ali Ahmed

(c) Hem Barua         (d) Dinesh Ch. Goswami

Ans: (c) Hem Barua


11. Who was the Political leader from Assam to be the president of India ?

(a) V.V. Giri (b) Debankanta Barua

(c) Neelam Sanjiba Reddy (d) Fakruddhin Ali Ahmed

Ans: (d) Fakruddhin Ali Ahmed


12. Who was the first man for North-East to be the Chife Elaction Commissioner of India ?

(a) S.C. Jamir (b) J.M. Lyngdoh

(c) T.N. Seshan (d) M.S. Chaturbedi

Ans: (b) J.M. Lyngdoh


13. Which State is known as the peace graden of North-East ?

(a) Arunachal Pradesh (b) Meghalaya

(c) Mizoram (d) Sikkim

Ans: (c) Mizoram


14. Name of The Political Leader from North-East to bev the Lok Sabha Speaker ?

(a) Debakanta Barua (b) Purno Agitok Sangma

(c) Somnath Chetterjee (d) Santosh Mohan Deb

Ans: (b) Purno Agitok Sangma


15. Which is the most crowded religious Tourist spot in North east ?

(a) Sivasagar (b) Tawang

(c) Kamakhya Temple (d) Parashu Ram Kund

Ans: (c) Kamakhya Temple


16. Which State does celebrare the Brahmaputra Bech festival as a tourist Festival ?

(a) Assam (b) Sikkim

(c) Arunachal (d) Nagaland

Ans: (a) Assam


17. Where is the common railway Station for Manipur and Nagaland ?

(a) Lumding (b) Dimapur

(c)  Haflong (d) Diphu

Ans: (b) Dimapur


18. What is The exact Hight of Aizawl above sea level ?

(a) 2000 feet (b) 3000 feet

(c) 4000 feet (d) 6500 feet

Ans: (c) 4000 feet


19. Which is the Highest National Park in India ?

(a) Kaziranga National Park (b) Khangchendzong National Park

(c) Intangki National Park (d) Blue Mountain National Park

Ans: (d) Blue Mountain National Park


20. What is the Biggest agrio-based industry in Assam ?

(a) Jute Industry (b) Oil Industry

(c) Tea Industry (d) Brick Industry

Ans: (c) Tea Industry


Part 1 Downlod

Click the download button below to download the Part 1 file in PDF format.
Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1


Click to Read Next  Part

Part Click Here
Written Exam Part 2                 Click to read
Written Exam Part 3 Click to read
Written Exam Part 4 Click to read
Written Exam Part 5 Click to read


Assam Police Written Exam

The written test for the recruitment of Assam Police (AP/APS/ACS/SI/AB/UB/ IT/PC) has answered some of the most important questions. Click the download button below to download. (Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1)
Assam Written Exam Practice Paper With Answers Part 1

          Click to learn more.....

Assam Life

Ahom Dynasty Timeline

What is Assam North-Eastern States

Top 10 Famous Colorful Festivals of Assam

Assam National Parks and Wildlife Sanctuaries

Culture of Assam And Festivals Time - Career of Assam